OLD LINE® NYT REKISTERISSÄ


SPY -86 ry:n Match Showssa 10.6.2015 käytettiin ensimmäistä kertaa Old Line-nimen rekisteröinnistä kertovaa ®-symbolia. Old Line on kesäkuussa 2015 rekisteröity yhteisön tavaramerkki, mikä tarkoittaa sitä, että tätä nimitystä saa käyttää vain tavaramerkin omistaja ja sen vuokrannut SPY -86 ry. hyväksytyissä yhdistelmissään. Kukaan muu ei saa käyttää esim. pentuja tai aikuisia koiria mainostaessaan Old Line-nimeä tai mitään siihen viittaavaa, isolla tai pienellä kirjoitettuna, suomennettuna tai muuten siihen sekoitettavissa olevaa nimitystä. Tätä rekisteröityä yhteisön tavaramerkkiä ei saa käyttää minkäänlaisessa kirjallisessa tai suullisessa mainonnassa.

Tavaramerkkiä valvotaan. Ilmoitathan meille jos huomaat nimen väärinkäyttöä! Old Line-nimen käyttö on SPY:n ulkopuolisille laitonta ja tuomioistuin voi kanteesta kieltää tavaramerkin loukkaajaa jatkamasta tai toistamasta tekoaan, jolloin tavaramerkin omistajalla on oikeus saada vahingonkorvausta. Tahallisesta tavaramerkkioikeuden loukkauksesta voi seurauksena olla sakkorangaistus tai jopa 2 vuotta vankeutta (lähde: PRH).

Netissä on mainostettu Old Line-pentuja, jossa on käytetty samaa yhdistelmää kuin hyväksytyssä pentueessamme (Kuuhaukun Sydänkäpynen x Kuuhaukun This Is It). Tämä pentue EI OLE Old Linea eikä SPY:n jalostustoimikunnan hyväksymä. Sama yhdistelmä on tehty uudestaan piittaamatta jälkeläisseurannasta edellisten pentujen ollessa vain vuoden ikäisiä. Vastuullisen kasvattajan tulee tietää, että yhdistelmää toistaessaan edellisessä pentueessa ei ole ollut oleellisia vikoja ja ottaa muutenkin selvää pentuihin liittyvistä ominaisuuksista. Selvästi alle 2-vuotiaat koirat eivät ole valmiita jälkeläisseurannan suhteen. Suurin osa silmäsairauksista puhkeaa yli 2-vuotiailla koirilla, samoin monet tuki- ja liikuntaelinten sairaudet ja esim. epilepsia (riski sairastua on suurimmillaan). Valitettavasti tässä yhdistelmässä on jo ollut vakavaa ongelmaa, minkä vuoksi yhdistelmä ei olisi saanut uudelleen jalostustoimikunnan hyväksyntää. Emän silmätarkastus ei myöskään ole ollut enää voimassa, eikä vanhemmille ole tehty mitään terveystutkimuksia huolimatta siitä, että sama yhdistelmä toistetaan näin pian. Pentue ei ole ollut vahinko ja narttu on vuokrattu toiselta omistajalta.

Ole tarkkana myös näiden asioiden suhteen: Vastuullinen kasvattaja henkilökohtaisesti tuntee jalostukseen käyttämänsä koirat. Viime aikoina on myös astutettu yhdistelmiä, joissa on vaarassa tulla lukuisia ongelmia kuten silmäsairauksia, hammaspuutoksia, lonkkavikaa ja ristisidevauriota. Tukemalla tällaista toimintaa tukee samalla sairaiden eläinten jalostusta. Suomalaisissa Old Lineissa todetut lonkkavikatapaukset ovat olleet kaikki saman tuontinartun jälkeläisiä, näitä koiria käytetään edelleen jalostukseen SPY:n ulkopuolella eikä niiden jalostuskäyttö ole SPY:n jalostustoimikunnan hyväksymää.

Pidä huoli, että et koskaan ota pentua kasvattajalta, joka teettää pentueita millä tahansa käsiin saamillaan koirilla ilmeisenä tarkoituksena vain saada pennut kaupaksi käyttäen linjamme nimeä mainoksena. Näillä pennuilla ei yleensä ole vaatimiamme terveystarkastuksia eikä niiden yhdistelmissä ole takana kymmenien vuosien tietämystä jalostukseen käytetyistä koirista kuten SPY:n jalostustoimikunnan hyväksymissä yhdistelmissä. Kasvattajan tulee tuntea yhdistelmänsä ja pystyttävä kertomaan pennunottajalle pentujen riskeistä saada vikoja ja sairauksia. Älä koskaan ota pentua kliinisesti sairaista vanhemmista ja ole varma, ettei jalostukseen käytetyille koirille ole tehty kliinisiä ongelmia korjaavia leikkauksia.

Nyt SPY juhlii Old Line-nimen rekisteröintiä, joka valmistui sopivasti ennen ensi vuoden 30-vuotisjuhlavuotta. Säilytetään jatkossakin ne aidot ja alkuperäiset, hyväluonteiset ja terveet käyttökoira-Old Linet!