SPY:N PATIKKARETKI 2012

Image

Tänä vuonna suuntasimme vuorostaan SPY:n patikkaretkelle, jolle emme olleet koskaan aiemmin vielä osallistuneet. Olimme koirien kanssa käyneet useammin jo talvi- ja kesäpäivillä sekä match showssa, joten olikin jo aika lähteä patikoimaan.

Retkikohteemme oli Terttilässä Somerolla, missä vaellusreittimme kulki pienen järven ympäri. Matkan pituus jäi hieman mysteeriksi, mutta sanottakoon sen olleen 2-3km. Reitti olikin välillä oikea esterata kun ylitimme tai alitimme koirien kanssa polulle kaatuneita puita ja lähes koko reitin ajan alhaalla näkyi kirkasvetinen, vihreänä ja turkoosina kuultava järvi, joka näytti välillä eksoottisemmaltakin laguunilta. Sää oli vaihteleva kun välillä ropisi hieman vettä ja välillä sai vähentää vaatetusta. Koirat pääsivät usein juomaan vettä järvestä ja uskaltautui osa koirista jopa uimaankin.

Oli hauskan näköistä kun polulla kulki pitkänä letkana old line koiria taluttajineen ja välillä kuului kommentteja ”eikö nämä koskaan lakkaa vetämästä!?”. Suurin osa koirista oli vieläpä ajettu juuri ennen patikkaretkelle lähtöä, mutta se ei koirien intoa vähentänyt! Itselläni oli kaksi veturia ja olin todella ylpeä Odessasta, joka suurimman osan matkasta malttoi kulkea takanani hihna löysällä (sen 11v isä Sero kylläkin paineli eteenpäin kuin höyryveturi).

Alueella oli useampia laavuja ja patikoinnin päätteeksi keräännyimme vielä laavulle makkaranpaistoon ja syömään muita eväitä. Muistakaahan muutkin ensi vuonna osallistua mukaan patikkaretkelle!